Ny rapport fra it- og telestyrelsen

Hvordan går det med markedet for bredbånd i Danmark – det giver it- og Telestyrelsen dig svaret på i sin seneste rapport, som netop er udgivet. Rapporten kigger på sidste halvår af 2011, og giver dig et overblik over de vigtigste ændringer på markedet for internetforbindelser.

Fastnetforbindelserne stiger lidt
Det første halvår af 2011 var lidt sløvt for salget af de almindelige bredbåndsforbindelser, men den trend vendte faktisk i andet halvår af 2011, hvor salget af bredbåndsforbindelser begyndte at stige igen.

Stigende hastigheder til de samme penge
Bredbåndsforbindelser i Danmark har nu i gennemsnit en downloadhastighed på 15,7 Mbit/s, hvilket må siges at være ganske fint. Dette viser, at hastigheden faktisk er steget med over 60 % igennem 2011.

Hastigheden på fibernetforbindelser er gennemsnitligt ca. dobbelt så hurtige som de traditionelle bredbåndsforbindelser. Det er dog ikke alle husstande i Danmark der har mulighed for at få det hurtige fibernet installeret. Men tallet af ikke-dækkede husstande svinder år for år.

Fibernet vinder frem
Igennem hele 2011 har der været en stigning af i antallet af bredbåndsforbindelser med 1,6 %, men den helt store vinder i popularitet er fibernetsforbindelserne, der har oplevet en tilgang på næsten 28 % flere forbindelser.

Minimum 100 Mbit/s til folket
Ambitionsniveaut for bredbånd i Danmark er højt, og 2011 blev året hvor mere end 38 % af samtlige husstande og virksomheder i hele Danmark fik mulighed for at få en bredbåndsforbindelse på minimum 100 Mbit/s. Dette er en kraftig stigning, da tallet kun var lige over 25 % året før i 2010.

Øgede hastigheder – også på upload
Næsten alle udbydere af bredbånd og fibernet øgede hastighederne på upload for kunderne uden ekstra beregning, det er også nye tider og gør det bl.a. nemmere at dele store filer mellem computere og andre gadgets i husstanden. Noget de fleste kan bruge.

Billig mobilt bredbånd oplever stadig en kraftig vækst i Danmark.